Viktória Fodor

Gyepmesteri telep/Menhely
NEM UGYANAZ!

Egy kis rendet szeretnék teremteni a balga fejekben, mert már a hátamon feláll a szőr attól, hogy egyes emberek le "szörnyű hely"ezik a kutyamenhelyeket.

Gyepmesteri telep (sintér telep) az a hely, ami önkormányzatilag támogatott szervezet, fizetett alkalmazottakkal. Ide kerülnek a gyepmester által begyűjtött, kóbor kutyák-macskák. 1! férőhelyes ketrecekkel, elkülönítve minden egyes kutya-macska. Helyhiány esetén altatás elkerülhetetlen. Nincs sétáltatás, nincs szeretgetés. Természetesen ez nem azért van mert az ottani dolgozók "rossz" emberek, hanem mert ez az előírt szabály!
kontra
Menhely az a hely, amit ÖNKÉNTESEK (ritka esetben önkormányzat is támogatja minimális összeggel) visznek a hátukon, azaz a befolyt lakossági adományokból (pl. 1%!) tartják fenn a telephelyet. Ide kerülnek például a megkínzott, gonosz emberektől elkobzott kutyák. Itt sétáltatják, rehabilitálják a kutyusokat, nyílt napokat tartanak, szeretetben, egészségben, jó étellel próbálják erőn felül ellátni az állatokat. Altatás kizárólag menthetetlen, sérült állatoknál jöhet szóba.

Mindenkit kérek, hogy ezek után ne "szörnyű helyezze" le a menhelyeket, mert a saját butaságát, olvasatlanságát, hozzá nem értését írja vele alá!

Fodor Viktória állatbarát